Заедно одбројуваме до 50,000-от PANTHEON Корисник

Заедно одбројуваме до 50,000-от PANTHEON Корисник

Само уште неколку седмици преостануваат до 50,000-от PANTHEON корисник кој ќе стане дел од нашето семејство. Чувствуваме дека должиме огромна благодарност не само на 50,000-от корисник, но и на сите други, кои ја следат нашата приказна.

Поради тоа, ние одлучивме да подготвиме специјално изненадување за нашиот 50,000-ти PANTHEON корисник. Придружете ни се, и вклучете се на нашата прослава!

ДАТАЛАБ/ДАТАЛАБ АГРО ПОВИКУВА ЗА ВАШИТЕ ГЛАСОВИ ЗА ДА БИДЕ “НАЦИОНАЛЕН ЈАВЕН ШАМПИОН” ВО НАЈГОЛЕМОТО БИЗНИС НАТПРЕВАРУВАЊЕ

ДАТАЛАБ/ДАТАЛАБ АГРО ПОВИКУВА ЗА ВАШИТЕ ГЛАСОВИ ЗА ДА БИДЕ “НАЦИОНАЛЕН ЈАВЕН ШАМПИОН” ВО НАЈГОЛЕМОТО БИЗНИС НАТПРЕВАРУВАЊЕ

Даталаб ве повикува да гласате за Победник за “Националниот Јавен Шампионат” на Словенија на овогодинешните Европски Бизнис Награди, Најголемото Европско бизнис натпреварување. На објавеното онлајн видео на http://www.businessawardseurope.com/, Даталаб ја претстави...
На Кого му е Потребен ERP? Анализа по Големина на Компаниите

На Кого му е Потребен ERP? Анализа по Големина на Компаниите

Компанија од 21-от век. Работодавец од 20-от век? Не оди. Светот се менува, тоа веќе сите го знаат, но колку брзо и на која страна ќе отиде тоа за сега е голема мистерија. Cloud, сигурност, приватност, IoT (Internet of Things, ERP, CRM или нешто сосема различно?

5 Клучни Деловни Критериуми за избор на ERP Решение

5 Клучни Деловни Критериуми за избор на ERP Решение

Во својата книга Парадокс на Изборот авторот Бери Шварц наведува дека проблемот на избор е стандарден проблем на современото општество кога изборот е преголем. Тоа тврдење го поткрепува со обемно истражување. Тврди дека ако бројот на опции е поголем од 4 изборот претставува проблем. Обемноста на изборот, спротивно на она што поинаку би помислиле, нема да е направи сречни ниту задоволни. Напортив, не прави парализирани и фрустрирани. Причината е едноставна: стравот да не се погреши, да не се направи лош избор.

Што е Управување/Лидерство?

Што е Управување/Лидерство?

УПРАВУВАЊЕТО во основа се однесува на менаџментот и лидерството (роководењето). Често овие поими ни се малку нејасни. Може да се каже дека management = работите точно                                       leadership = работите точни работи И двете се неопходни, за...
Даталаб Блог – Нов канал за новото време

Даталаб Блог – Нов канал за новото време

Во последните 20 години сведоци сме на драстични промени на начинот на кој што работиме, коминцираму, соработуваме и, на крајот живееме. Причина за тие драстични промени е вртоглавиот развој на информационите-комуникацуини технологии (ИКТ). Во нашето општество се е...
Stran 1 od 212