PANTHEON конференција: Дигитализација 2019

PANTHEON конференција: Дигитализација 2019

Даталаб настан на годината PANTHEON конференција: Дигитализација 2019 Позади нас е уште една успешна PANTHEON конференција која се одржа на 14ти мај во хотел Мериот, Скопје. Целта на конференцијата беше да се истакнат актуелните иновации во областа на законодавството,...
5 совети кои ќе ви помогнат како да ги осигурате ЕРП податоците

5 совети кои ќе ви помогнат како да ги осигурате ЕРП податоците

Денешните модерни деловни информативни програми овозможуваат комплетно следење на бизнисот. Со помош на ЕРП, сите деловни процеси се интегрирани во една целина, така што повеќе нема потреба за други програми. Клучните информации ни се достапни во вистинскиот момент, а и ни заштедуваат многу време и ресурси. Во ЕРП системот ни се зачувани сите важни податоци за успешно работење на вашата компанија. Можете ли да замислите што ќе се случи доколку овие податоци дојдат во погрешни раце или ги загубите засекогаш? Следниве пет совети ќе ви помогнат да ги обезбедите вашите ЕРП податоци.

LinkedIn како продажна алатка – дали сте подготвени да ги искористите неговите предности?

LinkedIn како продажна алатка – дали сте подготвени да ги искористите неговите предности?

Денешниот купувач е далеку од “лесен плен”, кој го чека решението понудено од продавачот. Денешниот клиент собира колекција на мислења, информации и впечатоци, па затоа и не постојат кратенки за создавање на квалитетна мрежа на контакти и градење на нивната онлајн репутација. Дознајте како LinkedIn ќе ви помогне?

Разбирање на културните разлики – колку се разликуваме а колку сме слични?

Разбирање на културните разлики – колку се разликуваме а колку сме слични?

Ако некогаш сте работеле во следниве области како што е (Јадрански регион, поранешен Ју, регионот на Западен Балкан или како и да го викате сега), сигурно сте слушнале дека секој за себе тврди дека е специфичен и дека “нешто таму” што се работи, може да “помине” на овој пазар. Најчесто се во прашање нијанси, но тие се толку важни што предизвикуваат многу несогласувања меѓу луѓето од различни поднебја. Е ова е култура.

ГДПР и во Македонија!

ГДПР и во Македонија!

Дали знаете зошто на Вашите мејлови деновиве пристигнаа пораки во кои компаниите Ве известуваат дека нема да ви праќаат пораки и известувања, доколку не дадете јасна согласност за тоа? Сето ова е поради новата Европска регулатива за Заштита на Личните податоци која стапи на сила на 25ти Мај, 2018 година.

Десет работи кои ќе ги привлечат клиентите

Десет работи кои ќе ги привлечат клиентите

Доколку досега мислевте дека добрата цена и најголемата вредност се она што најмногу ги привлекува купувачите, сте погрешиле – тоа е на дното на листата на приоритетите. Од истражувањето што го направи „The Raing Group“, дознаваме кои се десетте работи кои ќе ги...
X