PANTHEON Конектор лиценца

На сите корисници, кои покрај PANTHEON користат уште некое, додатно (вертикално) решение, сакаме да им обезбедиме најдобра услуга и во иднина. Поради тоа ја воведуваме конектор лиценцата, која на корисниците им овозможува пристап до PANTHEON база на податоци.

Конектор лиценцата од 03.07.2017 ќе биде обврзувачка за:

  • Онлине продавници, sharepoint plug-ins, интеграција на портали,
  • add-on апликации (WMS…),
  • Мобилни апликации од други производители,
  • Роботи (BPEL интеграција, DMS…),
  • Excel…во случај, кога xls автоматски се поврзува со PANTHEON база на податоци.

Конектор лиценца, не е потребна, доколку корисникот што е пријавен во PANTHEON со корисничко име и со команда од xls увезува податоци во PANTHEON или ги извезува во xls, word или PDF…). Конектор лиценцата не ви е потребна при поврзување со другите Даталаб-ови решенија.

Не е специфична за одредена апликација. Ова подразбира, дека корисникот има одреден број конектор лиценци за сите вертикални решенија заедно. Тоа важи и за истовремени корисници, што значи, во случај кога корисникот на веб-трговија во реално време повлекува одредени податоци од базата, потребни му се онолку конектор лиценци колку што истовремено има корисници во веб-трговијата.

PANTHEON конектор лиценци

Ве интересира колку PANTHEON Конектор лиценци ви се потребни?

Побарајте го вашиот партнер партнери за поддршка или проверете повеќе за конектор лиценците на Кориснички Страници.

Пример PANTHEON корисници со две вертикали

Систем за управување со документи (DMS)
DMS нема самостојна база, затоа поврзувањатат во реално време користат податоци од PANTHEON базата. Во таков случај е потребно онолку конектор лиценци колку што има истовремено корисници во вертикалното решение DMS. Во наведениот пример има 3 конектор лиценци.

Систем за управување на односите со корисниците (CRM)
CRM има самостојна база, која се поврзува со PANTHEON базата на податоци. Клиентот има потреба од онолку Конектор Лиценци колку што во реално време истовремено работат одреден број корисници во CRM апликацијата. Во нашиот пример клиентот има потреба од една конектор лиценца.

PANTHEON корисникот на сликата има потреба од 4 конектор лиценци.

PANTHEON конектор лиценци

Цена на PANTHEON конектор лиценца

Купување на лиценци
8,048 ден +ддв. Редовна надоградба 21%.

Лиценците не е можно да се заменат со друг вид PANTHEON лиценци. Локализацијата на конектор лиценците мора да биде соодветна со локализацијата на сопствените лиценци. За разлика од сопствените лиценци, кои може да бидат замрзнати до 50% од нивната вредност, конектор лиценците не е можно да бидат замрзнати.

Побарајте не на 02 3079 231

За сите информации и понуди обратете се на својот овластен партнер или пратете епошта на info@datalab.com.mk.

X