Тестирање на брзината на вашата врска

Тестирањето на брзината на Интернет врската со потенцијалниот сервер на PANTHEON Хостинг, што ќе влијае на вашата работа со PANTHEON.

Препорачана брзина

Кај PANTHEON Хостинг, важно е да имаме брзина за upload. Препорачана брзина е најмалку 10/2 МБ (10 Мб пренос и 2 Мб upload). Досега најдобро се покажа симетричната поврзаност каде брзината на преносот и на upload-от е иста.

На резултатите може во голема мера да влијаат програми кои користат интернет. Ве советуваме да ги исклучите тие програми пред почеток на тестот.

Собраните податоци ќе се користат заподобрување на услугите за крајните корисници.

Резултати од тестирањето

Во случај резултатите да се нездоволувачки, контактирајте го вашиот провајдер за подобрување на брзината и квалитетот на интернет врската.

Повеќе информации

За повеќе информации во врска со препорачаната брзина на интернет врската побарајте не на телефон 02 3079 231 или на епошта: info@datalab.com.mk.

X