Правно Известување

Изјава за приватност, услови за употреба, авторски права, употреба на колачиња

Контакт

Даталаб Македонија Д.о.о.е.л.
Ул. Лондонска 19-7
1000 Скопје
Т 02 3079 231
Ф 02 3090 210
info@datalab.com.mk

www.datalab.com.mk

Изјава за приватност

Компанијата Даталаб е посветен да ја заштити вашата приватност. Пристап до заштитените содржини и податоци е овозможен само на вработените во Даталаб, како и на партнерите преку системот за безбедно пријавување. Оваа изјава за приватност се однесува на веб страната www.datalab.com.mk, не на други веб страни, производите и услугите на мрежата или надвор од мрежата, која претставува сопственост на претпријатието Даталаб.
Даталаб гарантира дека податоците, собрани преку веб страната www.datalab.com.mk се наменети исклучиво за претпријатија и нема да бидат предадени во раце на трета особа или злоупотребени на било кој друг начин.
Даталаб го задржува правото да користи соодветен начин на ажурирање на податоците без известување на корисниците од веб страната www.datalab.com.mk.

Услови на користење

Користењето на соржината и интерактивните услуги на веб страната www.datalab.com.mk е дозволено. Секоја злоупотреба од страна на посебна програмска опрема и други злоупотреби е забрането. Злоупотреба е било кој акт, чија цел или намена предизвикува штета на Даталаб, или било кое друго правно или физичко лице. Даталаб ја проценува злоупотребата на податоците и услугите со веб страната по сопствено убедување и во врска со тоа ги задржува сите права. Злоупотребата на интернет страната, Даталаб ја санкционира по сопствено убедување. Овие правила важат за сите интернет страници во потполност, освен онам каде што тоа не е наведено.

Изјава за авторските права

Содржините, објавени на сите интернет страни www.datalab.com.mk, се во сопственост на претпријатието Даталаб Д.о.о.е.л. Македонија, освен во случај ако тоа не е наведено. Содржината е заштитена  на осова на Законот за Авторски Права. Содржината на интернет страната не смее да се копира, размножува или на било кој друг начин дистрибуира без писмено одобрување на претпријатието Даталаб.Објавувањето на содржината од интернет страната на други место, делумно или во целина не е дозволено. Дозволена е употреба на наслов и поголемиот дел од првиот став во случај, каде што се следните услови:

  • Истовремено на исто место мора да биде објавен линк на www.datalab.com.mk,
  • Истовремено на исто место мора да биде наведено име >>PANTHEON<< и/или лого PANTHEON,
  • Истовремено на исто место мора да биде објавено име на авторот на текстот, ако е познато,
  • Организирано превземање и објавување содржина на интернет страната www.datalab.com.mk не е дозволено.

Претпријатието Даталаб не е дозволено за повремени проблеми на веб страната. Исто така Даталаб не е одговорен за било какви неточни информации ниту за било каква штета, настаната поради употреба на неточни или непотполни. Група Даталаб го задржува правото за ажурирање на правилата за употреба без известување на корисниците на веб страната www.datalab.com.mk. Дата на последни промени: 20 јули 2007.

Употреба на количиња (Cookies)

Што се колачиња?

Колачиња (енг. Cookies) се мали текстуални датотеки кои се чуваат на вашата единица кога посетувате определена веб страна. На веб страната www.datalab.com.mk користиме колачиња за да дознаеме која содржина вас ве интересира и да ве запомниме ако се вратите на нашата страница.

Колачиња на www.datalab.com.mk

На веб страната www.datalab.com.mk ги користиме следните колачиња.

PHPSESSID Ова колаче управува со вашите информации за корисничкиот профил на PHP технологијата.
_ga _gat Ова колаче го поставува Google Analytics за да бележи прегледи на одредени страни (podrobnosti). Некои сесии траат до крајот на сесијата, некои повеќе. Не семорални и не содржат никакви лични податоци.
complianceCookie PКолаче кое ве известува, дека интернет страната користи колачиња. Трае 14 дена и води сметка во одредениот период известувањата да не се прикажуваат.

За прашања и проблеми контактирајте не на info@datalab.com.mk.

Подесување на колачиња во пребарувачот

Пребарувачот стандардно дозволува колачиња. Доколку сакате да избришете  или промените одредено подесување на пребарувачот, може да ги погледнете упатствата за најчестите Пребарувачи.

Кога ќе подесите во пребарувачот кои колачиња сакате да ги прифатите, а кои да ги одбиете, интернет страната тоаго прифаќа. Постоечките колачиња можете да ги избришете со помош на пребарувач.

Заштитен знак

Логотипи и имиња: PANTHEON е заштитен знак на компанијата Даталаб. Сите останати заштитни знаци се сопственост на своите претпријатија.
© 2016, Даталаб Македонија Д.о.о.е.л. Сите права се задржани.

X