4 чекори за ефикасен попис

26 Фев 2020

Потребен ви е лесен попис на артикли или основни средства? Без разлика дали имате продавници и магацини, на една или повеќе локации, PANTHEON ќе ви овозможи лесен и брз попис.
Дигитализирајте го вашиот бизнис – прочитај повеќе.

Доколку веќе сте корисник на PANTHEON и треба да направите попис, со оглед на тоа што залихите и основните средства значително влијаат на билансот на состојбата и даночните обврски не е сеедно како се работи пописот. Ние за Вас ги напишавме најважните чекори во овој прирачник:

  • Правилна евиденција во текот на целата година
  • Направете попис кога најмалку ќе ве чини
  • Бидете детални во анализата на пописот
  • Почитувајте ги крајните рокови и избегнувајте можни казни
  • Најчесто поставувани прашања

 

Не пропуштајте корисни новости и совети

Доколку сакате да добиете новости со корисни бизнис содржини од нашата База на Знаење, Ве молиме пополнете го образецот.

X