Награди, Сертификати и Партнерства

Даталаб со гордост може да се пофали со бројни награди кои потврдуваат, дека со нашата долгогодишна работа и непрестано подобрување го достигнавме самиот врв на деловните информациони решенија. Најголеми признанија освоивме како на Словенечки така и на Меѓународни натпревари.

Награди

Златен Медал AGRA 2014

Златен Медал на 52-иот фармерско-прехрамбен саме AGRA 2014 во категоријата нови најдобри домашни производи.

Nagrada EuroCloud 2014

Награда EuroCloud 2014

Експерстката комисија повеќепати наградата во категоријата најдобри употреби на облак услуги во економијата ни ја додели на нас претпријатието Даталаб, за услуги на PANTHEON земјоделство односно за иновативна употреба на мобилна апликација  PANTHEON Farming Mobile. Како едни од победниците на словенечкиот натпревар со другите земји учеснички во  конкурсот за европска EuroCloud награда.

Priznanje Feniks 2014

Признание Feniks 2014

Datalab во фебруари 2014 година  доби признание Feniks, на осмата продажна конференција Sales Summit за прв пат ги поделил на претпријатијата, кои заради финансиската криза се најдоа во тешкотии, но успеа  да се подигне  од пепелта.

Zlata medalja AGRA 2013

Златен Медал AGRA 2013

На 51 фармерско-живинарски саем AGRA со златна награда се здоби PANTHEON Фарминг за најдобра механизација и опрема.

European Seal of e-Excellence 2013

European Seal of e-Excellence 2013

Добивме сребрен European Seal of e-Excellence за PANTHEON земјоделство. Наградата ја доделува претпријатието  EMF- Форум на е-извонредност за иновативни решенија.

Oracle partner leta 2010

Oracle Партнер на годината 2010

Во деловната година 2010 со Словенечката подружница Oracle составивме најголем договор од сите нивни партнерства.

Najboljše letno poročilo 2009

Најдобар Годишен Извештај 2009

9 ноември, 2010 година, на доделување награди на Словенечката стопанска комора на компаниите и финансиските институции за најдобар годишен извештај за 2009 година. Datalab технологии е награден за најдобар годишен извештај во категоријата средни и мали претпријатија и со тоа се поставуваат рамо до рамо  со исто така наградени стручни кадри, Крка и Осигурување Триглав.

Najboljše letno poročilo 2009

Најдобро Е-решение и Најдобро Е-претпријатие 2008

На конкурсот за Нај е-решенија и Нај е-претпријатие, кој во 2008 година го организираше Јавната агенција за претприемништво и странски инвестиции (JAPTI), заедно со Словнечката Стопанска Комора, Здружение за информатика и телекомуникации и Министерство за Образвание, Наука и Култра – Дирекција за информационо општество, додели за претпријатието Даталаб две награди.

На основа на прегледот на ефикасност на е-деловни решенија регистрирани претпријатија беа наградени најдобрите е-апликации, односно интегрирани е-решенија, од кои добивме златна награда Нај е-решение 2008, во категоријата мали претпријатија за системот PANTHEON.

Во рамките на наградите Нај е-претпријатие, организаторите ги избираа оние претпријатија, кои беа посебно успешни во воведување и понатамошно користење е-деловно работење за своите деловни процеси. Во категоријата мали претпријатија, добивме сребрена награда Нај е-претпријатие во 2008 за воведување е-деловно рабтоење.

European Seal of e-Excellence 2013

European Seal of e-Excellence 2008

Даталаб на CeeBit 2008 доби престижна награда European Seal of Exellence, која ја доделува E-Accelerator. Даталаб е прва Словенечка компанија на која и успеало да добие вакво признание.

European Seal of Excellence се доделува на европските ИТ компании, кои со своите иновативни и квалитетни решенја во маркетингот јасно се издвојуваат од другите, помеѓу победниците може да се најдат и компании како што се Nokia, Strato, Alcatel и други.

Oracle EE & CIS partner leta 2007

Oracle EE&CIS Партнер на годината 2007

Даталаб е избран во април 2007 година за Oracle партнер на подрачјето “Oracle EE & CIS Partner. Даталаб е прво претпријатие од целиот регион, кое ја има добиено оваа престижна награда. Ова воедно е и показател дека Oracle гледа на PANTHEON како на врвно ERP решение за мали и средни претпријатија во овој регион.

Uvrstitev v ožji izbor Netko 2006

Вброени во потесен избор на Netko 2006

Netko е награда за најдобар деловен и административен сајт во Словенија, а ја доделува Стопанската Компра на Словенија во соработка со Министерството за Високо Образование, Наука и Култура. Даталаб во октомври 2006 година се вброи помеѓу финалистите во категоријата корпоративни презентации (MSP).

PC Chip PUN POGODAK 2005

Победник на магазинот PC Chip “Полн Погодок” 2005

PANTHEON во хрватскиот магазин PC Chip доби највисока оценка на тестирањето на сметководствен софтвер. Магазинот наведува, помеѓу другото, дека “(…) Даталаб пронајде концепт кој би требало да прерасне во стандатд во оваа област (…)”. PANTHEON е прогласен за победник на тестот и доби оценка 10/10.

Posebno priznanje JISA 2004

Посебно Признание JISA 2004

Српскиот JISA (Единствено Информатички Сојуз на Србија и Црна Гора) во 2004 година го награди Даталаб со специјална награда за единствени ИТ решенија во областа на базата на податоци PANTHEON.

Finalist izbora Najboljši na Infosu 1999-2002

Финалист во Изборот Најдобри на InfoSu 1999-2002

Infos беше централен настан во Словенија во областа на информационите технологии, на кои секоја година учевствуваа повеќе од 100 преставувачи, кои ги претставуваа најновите технолошки услуги.

Сертификати

Усогласеност со препораките на Меѓународната Организација на Ревизори на Информациони Системи (ISACA)

Усогласеност со препораките на Меѓународната Организација на Ревизори на Информациони Системи (ISACA)

Усогласеност со Меѓународните Стандарди на Сметководствено Известување (MSRP)

Партнерства

Microsoft Certified Partner
IBM Business Partner
Oracle Partner
bizBox Partner
X