— DATALAB BLOG —

Поучно упатство за успешен бизнис

Во денешниот деловен свет тоа претставува: Оној кој има информации, има моќ. Тимот на Даталаб своите знаења ги споделува со вас: предности на работењето со Cloud решение, новости во законодавството и искладување на истите со потребите на претпријатието, примери на “Најдобри Искуства”, деловни решенија за мали, големи и интернационални претпријатија, новости и случувања од Даталаб окружувањето и многу повеќе…

20 Години Даталаб

Даталаб прославува 20 години во Септември 2017. Господин Андреј Мертељ, претседател на бордот на директори на Даталаб, и господин Морено Родман, извршен директор на Даталаб д.д., ни раскажаа како Даталаб прерасна во успешна мултинационална корпорација од една идеја во детска соба, и што сеуште ќе се развива во компанијата.

read more

Имаме доверба на повеќе од 50.000 PANTHEON Корисници!

На 15ти март во својата заедница го примивме и 50.000 корисник на деловниот програм PANTHEON.

Толкав голем број на корисници во регионот на југозападна Европа е резултат на континуирана работа и доверба во претпријатието…

read more

Доаѓа Програмерот – Колку пати сте ја слушнале оваа реченица?

Најголемиот број барања за поддршка (побарувачка) е релативно тривиален и се решаваат преку стандардна поддршка. Затоа стандардната поддршка е често и најефтина. Не поради тоа што не носи вредност, туку поради тоа што може да биде претставена како продукт од широка потрошувачка.

read more

Значењето на оддржувањето на деловниот софтвер

Пресметајте: Колку долго го користите вашето моментално деловно решение?

Просечното користење на деловниот софтвер во комапниите е помеѓу 5 и 15 години. Толку долг период на користење значи дека деловниот софтвер станува составен дел на компаниите, а не само поддршка на работењето. Значи, дел без кој не се може.

read more

Заедно одбројуваме до 50,000-от PANTHEON Корисник

Само уште неколку седмици преостануваат до 50,000-от PANTHEON корисник кој ќе стане дел од нашето семејство. Чувствуваме дека должиме огромна благодарност не само на 50,000-от корисник, но и на сите други, кои ја следат нашата приказна.

Поради тоа, ние одлучивме да подготвиме специјално изненадување за нашиот 50,000-ти PANTHEON корисник. Придружете ни се, и вклучете се на нашата прослава!

read more

ДАТАЛАБ/ДАТАЛАБ АГРО ПОВИКУВА ЗА ВАШИТЕ ГЛАСОВИ ЗА ДА БИДЕ “НАЦИОНАЛЕН ЈАВЕН ШАМПИОН” ВО НАЈГОЛЕМОТО БИЗНИС НАТПРЕВАРУВАЊЕ

Даталаб ве повикува да гласате за Победник за “Националниот Јавен Шампионат” на Словенија на овогодинешните Европски Бизнис Награди, Најголемото Европско бизнис натпреварување. На објавеното онлајн видео на http://www.businessawardseurope.com/, Даталаб ја претстави...

read more

На Кого му е Потребен ERP? Анализа по Големина на Компаниите

Компанија од 21-от век. Работодавец од 20-от век? Не оди. Светот се менува, тоа веќе сите го знаат, но колку брзо и на која страна ќе отиде тоа за сега е голема мистерија. Cloud, сигурност, приватност, IoT (Internet of Things, ERP, CRM или нешто сосема различно?

read more

Неочекувани Трошоци – Предизвици на Имплементацијата

Во пракса често се среќаваме со случави при проблематични имплементации на деловен софтвер. Од искуството на Даталаб, нашите партнери и корисници, чив број е поголем од неколку илјади во регионот на екс Ју припремивме и потенциравме некои од најчестите предизвици со кои се среќава секоја компанија која имплементира сложено деловно решение од ERP категорија, но и предизвиците на компанијата имплементатор на овие решенија.

read more

5 Клучни Деловни Критериуми за избор на ERP Решение

Во својата книга Парадокс на Изборот авторот Бери Шварц наведува дека проблемот на избор е стандарден проблем на современото општество кога изборот е преголем. Тоа тврдење го поткрепува со обемно истражување. Тврди дека ако бројот на опции е поголем од 4 изборот претставува проблем. Обемноста на изборот, спротивно на она што поинаку би помислиле, нема да е направи сречни ниту задоволни. Напортив, не прави парализирани и фрустрирани. Причината е едноставна: стравот да не се погреши, да не се направи лош избор.

read more

Зошто е Потребно Да Се Иновираат Производите?

Лидерот  на пазарот навремено треба да го направи својот  производ број еден на пазарот за  тоа да не го направат конкурентите. Лидерската позиција на пазарот, значи дека во деловното работење посебно внимание се посветува на иновацијата на продуктите и процесите.Со...

read more

Мрежно и Пазарно Работење

Кажи ми со кого се дружиш, па ќе ти кажам кој си. Ако знам што работиш, тогаш знам и што можеш да станеш. На почетокот на овој месец присуствував на една конференција на која остварив нови деловни контакти и имав прилика да разменам повеќе работни искуства....

read more

Што е Управување/Лидерство?

УПРАВУВАЊЕТО во основа се однесува на менаџментот и лидерството (роководењето). Често овие поими ни се малку нејасни. Може да се каже дека management = работите точно                                       leadership = работите точни работи И двете се неопходни, за...

read more
Stran 1 od 212
X