New Search

If you are not happy with the results below please do another search

6 search results for:

1

PANTHEON конференција: Дигитализација 2019

Позади нас е уште една успешна PANTHEON конференција која се одржа на 14ти мај во хотел Мериот, Скопје.  Целта на конференцијата беше да се истакнат актуелните иновации во областа на законодавството, претприемништвото и економијата, како и иновациите кои се носители на дигитализацијата практично применети во PANTHEON. Конференцијата ја отвори ТВ водителката Елена Митева, каде го […]

2

Како до ефикасен попис?

Со цел пописот да ни помине како што треба низ целата година, ние треба да го контролираме излезот и снабдувањето на залихите, така што нема да дојде до проблем во самиот процес. Лицето кое ги прима производите мора да изврши и физичка проверка со цел вистински да се убеди дека тоа се вистинските производи. Сите […]

3

Културни разлики – колку се разликуваме а колку сме слични?

Ако некогаш сте работеле во следниве области како што е (Јадранскиот регион, поранешен Ју, регионот на Западен Балкан или како и да го викате сега), сигурно сте слушнале дека секој за себе тврди дека е специфичен и дека “нешто таму” што се работи, може да “помине” на овој пазар. Најчесто се во прашање нијанси, но […]

4

Предности на сметководство во “облак”

“Никогаш не го оптеретувајте својот ден или ноќта на банални и неважни работи, зашто што нема да имате време да ги решите вистински предизвици кога ќе дојдат.” Во текстовите:Кои се разликите помеѓу сметководство на „cloud“ и традиционално сметководство? и Преминување на сметководство во „cloud“: за или против? презентирани се општи информации за cloud сметководството. Целта […]

5

Деловна интелигенција – бизнис или ИТ предизвик

Основата се податоците. Ако имате квалитетни податоци, ќе имате квалитетни информации, а следствено и значајна интелигенција. Ние веќе го напишавме ова во претходниот блог пост за квалитетот на податоците, а ова е продолжение. Голема заблуда е дека од “лошите” податоци ќе добиеме квалитетни информации. Ако во системот внесувате ѓубре, тоа и ќе го добиете штом […]

6

Неочекувани Трошоци – Предизвици на Имплементацијата

Во пракса често се среќаваме со случави при проблематични имплементации на деловен софтвер. Од искуството на Даталаб, нашите партнери и корисници, чив број е поголем од неколку илјади во регионот на екс Ју припремивме и потенциравме некои од најчестите предизвици со кои се среќава секоја компанија која имплементира сложено деловно решение од ERP категорија, но […]