New Search

If you are not happy with the results below please do another search

18 search results for:

10

Предности на сметководство во “облак”

“Никогаш не го оптеретувајте својот ден или ноќта на банални и неважни работи, зашто што нема да имате време да ги решите вистински предизвици кога ќе дојдат.” Во текстовите:Кои се разликите помеѓу сметководство на „cloud“ и традиционално сметководство? и Преминување на сметководство во „cloud“: за или против? презентирани се општи информации за cloud сметководството. Целта […]

11

Дигитална сметководствена трансформација

 „Мудриот човек заштедува време, зборови и пари“ Сметајќи го сметководството како деловна функција и активност, без дигитална трансформација, незамисливо е во 21 век. Софтверски алатки кои користат сметководство првенствено за внесување и архивирање на податоци, како и за дигитализација на финансиските документи преку т.н. систем за управување со документи, се почетна точка за дигитална трансформација […]

12

Кои се разликите помеѓу сметководство на „cloud“ и традиционално сметководство?

Во последниве неколку години, многупати сме слушнале за нов, поефикасен и побрз начин на водење бизнис – сметководство на „cloud“. Но, иако ова е релативно нов пристап кон бизнисот, многу од компаниите и сметководствените агенции не се запознаени со сите придобивки на Cloud бизнисот во нашата област. Светските трендови долго време покажаа дека сметководството на […]

13

Преминување на сметководство во „cloud“: за или против?

“Луѓето полесно можат да преболат доколку им ги одземете парите отколку илузијата.” Суштината на проблемот за преминувањето на „cloud„ работењето е во илузијата бидејќи сегашната состојба и начинот на дејствувањето е единствено можно, точно и пожелно решение. Финансиските и другите придобивки се само почеток на кршење на илузијата на непроменливоста како успешно решение за континуиран […]

14

Зошто работењето во cloud е најефективната форма на современиот бизнис?

Што е Cloud работње? Cloud работење е бизнис концепт кој обезбедува нов начин на пристап до личните податоци и апликации кои веќе не се само складирани на компјутер, туку на облак (cloud) – што значи дека можете да пристапите до сите програми, записи, документи и сè што Ви треба, од било каде и во било кое […]

15

Да се свртиме кон иднината: најнови совети за сметководители!

Дали можеби Вие сте книговодител или сметководител? Ако сте, тогаш Вие сте на вистинското место. Освен што стандардно ќе Ви посакаме успешна деловна година, исто така, ќе се обидеме да составиме неколку совети или препораки за тоа како работат современите сметководители и на што тие ќе обратат внимание во оваа 2018 година. Се чини дека […]

16

Деловни извештаи по периоди – има ли навистина крај на годината?

Постои мислење дека крајот на годината е период на големи обврски, гужви и преоптоварување поради т.н. крај на годишните пресметки. Факт е дека повеќето компании прават годишни пресметки само во овој период од годината, а потоа се „зачудуваат“ за состојбата на билансот. Полесните работи секогаш се одложуваат, бидејќи ќе има време да се направат подоцна. […]

17

Листа на активности пред подготвување на завршна сметка

Се приближуваме кон крајот на годината, а со тоа доаѓа и крајот на фискалната година. Ова за сите правни лица и претприемачи кои вршат двојно книговодство значи дека покрај планирањето на Новогодишните празници, тие треба да работат и на подготовка на завршната сметка. И додека другите уживаат во предновогодишната еуфорија, подготвувањето на редовните годишни финансиски […]

18

Неочекувани Трошоци – Предизвици на Имплементацијата

Во пракса често се среќаваме со случави при проблематични имплементации на деловен софтвер. Од искуството на Даталаб, нашите партнери и корисници, чив број е поголем од неколку илјади во регионот на екс Ју припремивме и потенциравме некои од најчестите предизвици со кои се среќава секоја компанија која имплементира сложено деловно решение од ERP категорија, но […]