Прирачник: 5 предизвици на прехранбената индустрија кои можат да се решат со ЕРП деловна програма

27 Окт 2022

Прехранбената индустрија наидува на многу фактори во своето секојдневно работење, целиот синџир на снабдување е исклучително сложен. Размислете за целиот синџир на снабдување, каде што секоја алка мора да биде совршено координирана со производниот процес за да се осигура дека производството работи непречено. Секое отстапување влијае на целиот синџир на снабдување.

Покрај сè поголемите барања на пазарот, производителите се соочуваат со следниве вообичаени проблеми:

  • Прием и администрација на нарачките од клиентите
  • Проблеми со наплатата на побарувањата од купувачите
  • Планирање и извршување на работните налози е комплексен мануелен процес
  • Менаџирање на залихите по шаржа (лот) и следливост на истите до готов производ
  • Значаен број на вработени вклучени во процесот на производство, при што е неопходно да се знае за секој вработен кој учествувал во некоја производствена операција

Ние ви подготвивме бесплатен прирачник со 5 предизвици на прехранбената индустрија кои можат да се решат со ЕРП деловна програма.

За дополнителни информации и консултации, пишете ни на info@datalab.com.mk или јавете ни на 02 3079 231.

 

 

Повеќе информации за PANTHEON MF кликнете тука.

Не пропуштајте корисни новости и совети

Доколку сакате да добиете новости со корисни бизнис содржини од нашата База на Знаење, Ве молиме пополнете го образецот.

X