, ,

Сметководителите викаат Да, за сметководство на Cloud

30 Јул 2021

Сметководството на Cloud е добро за сметководството и за нивните клиенти.

Повеќето сметководствени професионалци, барем оние што се во контакт со технологијата, веруваат дека cloud решението е иднината на индустријата. Со традиционалното сметководство, не е лесно да се стане модерна компанија која ужива во придобивките од cloud решението, за да ја зголеми продуктивноста. Сметководствените услуги не можат само да ги упатуваат клиентите да употребуват онлајн софтвер, туку веќе мораат да го променат начинот на работа, дури и работењето со клиентите.

Пример

Најдобар начин да се научи секоја нова технологија е практичното искуство, а сметководството на cloud не е исклучок. Компанијата може да го тестира софтверот за сметководство на cloud со копија од сопствените фактури во компанијата. Директорот и колегите од финансии веќе знаат што да очекуваат од податоците и брзо ќе видат дали бројките се совпаѓаат. Употребата на нов софтвер не може да се научи преку ноќ, но воведувањето на поефикасни и продуктивни процеси е голема победа за бизнисот, а во одделот за финансии ќе има помал отпор за нови решенија, доколку вработените знаат дека ќе работат побрзо и ќе ги извршуваат задачи со помалку напор.

Сметководство на cloud за претприемачи

Најлесен начин да се одлучат за сметководство на cloud се компании кои сеуште немаат свој сметководствен оддел. Малите, самовработени компании се меѓу првите што земаат онлајн сметководство, бидејќи процесот на миграција им е прилично лесен. Младите и технолошки упатени компании кои користат мобилна технологија се исто така идеални кандидати за сметководство на cloud, бидејќи најверојатно веќе ги разбираат придобивките од cloud решението. Дури и специјализираните, креативните и онлајн бизнисите често ги исполнуваат двата критериума, што ги прави идеални клиенти за нивниот прв потег кон cloud решението.

Изберете го вистинскиот момент

Препорачан начин за поедноставна миграција на сметководството на cloud, е да се избере вистинскиот момент. Повеќето деловни субјекти и претприемачи претпочитаат да започнат да го користат новиот систем на сметководство на почетокот на буџетската година. Сепак, точно е дека подготовките за овој чекор треба да започнат порано. Додека малите бизниси и нивните сметки и деловни процеси можат да се преместат за неколку часа, во случај на поголем бизнис, процесот на преместување и подготовка треба да започне еден месец или два порано.

Софтверот на Cloud може да го поедностави внесувањето податоци со интегрирање на автоматизирани деловни процеси. Како што се приближува новата фискална година, компанијата може да продолжи да внесува податоци во стариот систем додека системот на cloud се ажурира во позадина. Ова заштедува време на компанијата и овозможува да се започне транзицијата кон cloud решението без да се удвои обемот на работа на вработените.

Поголема подвижност и полесна соработка

Сметководството на Cloud е популарно не само за заштеда на времето и парите, туку и за поголема деловна мобилност. Овозможува сметководителот или клиентот да имаат практично постојан пристап до податоците и документите, и целосна информативна поддршка за далечинско работење. Затоа, соработката е непропорционално полесна, а cloud решението е можност за сметководителите да обезбедат висококвалитетни сметководствени услуги на клиентите за континуирана основа.

Придобивки од сметководство на Cloud:

Сите податоци автоматски се пренесуваат кон софтверот од различни извори, преку алатките за собирање на податоци.

Претприемачот / компанијата може да пристапи до податоците преку било кој уред, само потребна е интернет конекција.

Секогаш податоците и деловните информации се ажурирани.

Не постои ризик за софтверот да застари, нема ИТ трошоци, ниту прекин на серверот. За се се грижи давателот на услугата.

Претприемачот / компанијата ја плаќа само месечна претплата и ги користи само оние услуги што му се потребни.

Не пропуштајте корисни новости и совети

Доколку сакате да добиете новости со корисни бизнис содржини од нашата База на Знаење, Ве молиме пополнете го образецот.

X