, ,

Превземете го бизнисот во свои раце

12 Сеп 2022

Секој сопственик на салон за убавина се соочува со многу предизвици кои доаѓаат со неговиот бизнис. Покрај тоа, пазарот се менува со неверојатна брзина и бара се повеќе и повеќе предзнаења од различни области, како што се:

  • прием и избор на вработени, воведување и усогласување со кадровската евиденција
  • финансиско работење: издавање и изработка на фактури за услуги,  како и изработка на ценовници
  • избирање и нарачување производи од добавувачи
  • избор на сметководители и други деловни партнери за соработка
  • маркетинг активности
  • уредување на просторот
  • организација на работата во салонот и закажување термини – работата да се одвива со што помала енергија и помалку паузи
  • комуникација со клиентите, собирање и обработка на информации

Сите овие предизвици кои го опкружуваат услужниот бизнис може лесно да се надминат со употреба на деловна програма која е целосно прилагодена на овој бизнис.
Со онлајн деловната програма PANTHEON Web Light, можете лесно да издавате и примате фактури, да управувате со залихите, да издавате налози за патувања, да прегледувате бизнис, да ја следите евиденцијата за работното време и да управувате со нарачките и прегледувањето на состаноците во календарот.

Издавање фактура во фризерски/козметички салон

Како и во другите области, финансиските операции се сè позахтевни во услужната индустрија. Законските измени во сите области стануваат се почести, па затоа е неопходно континуирано следење и усогласување. Сето ова е многу поедноставно доколку користите софтвер кој не е само алатка за издавање фактури, туку се грижи за целокупниот бизнис, ги следи сите законски измени и лесно се поврзува со сметководителот. Сепак, многу прашања се појавуваат при изборот на софтвер. Како да разликувате кој е најдобар провајдер за вашата компанија? Дали да купите или да изнајмите деловен софтвер? Кои функционалности од деловната програма ви се потребни? Што е со хардверот?

Како деловната програма се справува со финансиите во вашиот салон?

Софтверот ви помага да управувате со вашиот салон преку автоматизирање на секојдневните задачи и подобрување на искуството на клиентите. Размислете за бизнис програма како ваш асистент. Сите потребни информации ги имате веднаш при рака, а примањето и издавањето фактури, како и прегледот на трошоците и приходите, исто така бараат само неколку кликања. Едноставниот кориснички интерфејс ја олеснува работата за сите корисници, сеопфатниот увид во состојбата на бизнисот ги импресионира менаџерите, а квалитетната деловна програма придонесува за задоволството на клиентите. Со деловната програма можете брзо и лесно да издавате фактури и да пресметувате даноци. Кога се издава фактурата, истовремено се намалуваат и вредноста и количината на залихата. Онлајн бизнис програмата овозможува и прикажување на списокот на издадени фактури, затворање на касата, внесување клиенти и потврдување фактури, како и управување со состаноци и календари за нарачки. Дополнително, сеопфатниот бизнис увид и податоците собрани на едно место ви овозможуваат да реагирате на промените во вистинскиот момент и, на пример, попрецизно да ги одредите цените на вашите услуги.

Управување со залихи

Трошоците во салонот се под големо влијание на залихите. Следењето на дневната употреба на залихи може брзо да стане досадна работа доколку рачно ги прегледувате извештаите и постојано ја проверувате залихата, особено ако продавате различни производи покрај тоа што ги нудите услуги. Со софтверот, можете лесно да управувате со вашиот инвентар и да ја следите продажбата на производите. При издавањето на фактурата, количините автоматски се менуваат и овозможуваат постојано следење на количината на залихата, односно она што може да Ви недостасува.

Управување со состаноци и состаноци на клиенти

Основата на услужниот бизнис е закажување клиенти и управување со состаноци, што исто така може да биде макотрпна задача. Користејќи го софтверот, кој вклучува календар за распоред, ова е исклучително лесно. Календарот за запишување состаноци е транспарентен и лесен за користење: во него можете ефикасно да планирате, преместувате, откажувате и управувате состаноци и да имате целосен преглед на зафатеноста на вработените и собите или додатоците (на пример, стол за педикир или маса за масажа). Со онлајн бизнис софтверот, секогаш имате календар во вашиот џеб, дури и кога не сте во салонот. Без разлика дали одговарате на барањата за закажување на социјалните мрежи, се среќавате со клиенти на улица или седите на каучот дома, можете лесно да додадете нов состанок во секое време, каде било, директно од вашиот паметен телефон.

Со деловната програма PANTHEON можете лесно да управувате со бизнисот на салонот на едно место. Деловната програма е ваш дигитален асистент кој се грижи за готовина и сметки, состаноци и клиенти. Дополнително, нуди управување со залихи (производи за продажба и потрошен материјал за салонот), нарачка и купување од добавувачи, управување со распоредот и работното време на вработените и секако сето потребно сметководство (трговска книшка, заклучок за каса и сл. ).

За повеќе информации за софтверот PANTHEON Web Light, видете ТУКА или преземете ја ДЕМО верзијата.

 

 

Не пропуштајте корисни новости и совети

Доколку сакате да добиете новости со корисни бизнис содржини од нашата База на Знаење, Ве молиме пополнете го образецот.

X