Осум елементи за успешно управување со производството

11 Јан 2022

Ние користиме многу работи во секојдневниот живот за кои немаме поим колку е сложен нивниот синџир на снабдување и колку мора да биде ефикасен тој синџир, за да ни се овозможат сите производи во секое време.

Секое отстапување во овој синџир може да доведе до прекини со домино ефект во снабдувањето или обезбедувањето на услугите што ги бараат потрошувачите. Управувањето со синџирот на снабдување не е само производство и испорака на одреден производ, туку бара големо знаење засновано на управување со процесите и податоците на сите алки во синџирот. Колку повеќе врски има во синџирот на снабдување, толку е поголема неговата сложеност.

Во прилог ви подготвивме нов прирачник, каде ќе дознаете кои се осумте елементи за успешното управување во производството.

 

Не пропуштајте корисни новости и совети

Доколку сакате да добиете новости со корисни бизнис содржини од нашата База на Знаење, Ве молиме пополнете го образецот.

X