Dokumentni sistem PANTHEON Shake

еКнижење

PANTHEON еКнижење

Работете брзо, едноставно и прилагодено на вашите потреби

Нема веќе препишување! еКнижење е систем за препознавање на содржината на скенираните фактури или документи во PDF формат, кој ви овозможува да ги снимате и конвертирате податоците од хартиен документ во формат на електронски фактури, а со тоа и автоматски да ги објавувате во билансот на состојба и во главната книга.
Пакети Број на фактури во пакетот Цена за купен пакет Трошок по обработен документ

еКнижење 150

 

150  2,279 ден. /

еКнижење 500

 

500 6.929 ден. /

еКнижење 1000

 

1000  12,974 ден. /

еКнижење Прилагоден пакет

 

Цена по документ Цена по документ 12 ден.

 

На кого му го препорачуваме еКнижењето?

 • Книговодствените агенции
 • Компаниите кои бараат да го автоматизираат влегувањето на примените фактури
 • За секој што сака да го избегне долгорочното препишување на документите

Предуслов за користење на еКнижењето е да сте корисник на еДокументација.

Кои се најголемите предности од користењето на еКнижењето

 • Значително поевтино и побрзо од рачното внесување на податоците.
 • Побрзо собирање на големи количини фактури: ја скенирате фактурата, а потоа еКнижењето веќе автоматски го препознава издавачот, преку валутата, ДДВ-то, какви било попусти (ја претвора секоја ставка во позицијата за електронската фактура). Брзината на целокупната обработка на фактурите се зголемува.
 • Намалена можност за грешки. Системот учи сам, што значи дека по три месеци употреба, точноста на препознаените податоци ќе бидат значително поголеми и ќе гарантираат повеќе од 90% сигурност на транскрипцијата на податоците.
 • Во сметководството, при работа со клиентите се губи потребата за пренесување на документите затоа што клиентот едноставно ги скенира документите и ги препраќа директно до вашиот PANTHEON.

Кои информации ги препознава системот?

 • PIB
 • Име на испраќачот
 • Нето износ
 • ДДВ износ
 • Датум на валута
 • Даночни стапки
 • Датум на фактурата

Лиценцирање

еКнижењето е вклучено во сите лиценци на PANTHEON.

Платете колку што ќе потрошите

Конверзијата на документот се наплаќа по документ, без оглед на тоа колку страници има секоја фактура. Откако ќе ги искористите сите фактури во пакетот, можете да нарачате нов пакет.

Нарачајте го вашиот пакет

Корисниците на PANTHEON можат лесно да ги нарачаат своите пакети за еДокументација на Корисничките страници на Јузер Сајт во делот на (Мои податоци, еСервиси)

Јавете ни се на 02 3079 231

Доколку Ви е потребен совет за пакетите и сите дополнителни услуги, слободно јавете ни се или испратете ни е-пошта.
X