New Search

If you are not happy with the results below please do another search

18 search results for:

1

Интервју со Дејан Стошиќ, Извршен Директор на Гранде Адриатик Фуд

Направивме интервју со нашите клиенти, компанијата Гранде Адриатик Фуд, каде успешно го имплементиравме ЕРП решението – PANTHEON. Во прилог, Ви го пренесуваме разговорот со Извршниот директор на Гранде Адриатик Фуд, Дејан Стошиќ. Г/не Стошиќ, претставете ни ја накратко вашата компанија Гранде Адриатик Фуд? Кога е основана? Каде се лоцирани вашите центри? Кои брендови ги застапувате? […]

2

Сметководителите викаат Да, за сметководство на Cloud

Сметководството на Cloud е добро за сметководството и за нивните клиенти. Повеќето сметководствени професионалци, барем оние што се во контакт со технологијата, веруваат дека cloud решението е иднината на индустријата. Со традиционалното сметководство, не е лесно да се стане модерна компанија која ужива во придобивките од cloud решението, за да ја зголеми продуктивноста. Сметководствените услуги […]

3

Со PANTHEON DMS намалете ги трошоците, зголемете ја ефикасноста и поедноставете го работењето

Електронските или хартиените документи се составен дел од нашата деловна активност. Дали некогаш сте се запрашале колку време поминувате во компанијата за преземање и внесување документација и колку всушност вие ја работите вашата реална работа? Сè уште препишувате податоци и информации? Дали знаете колку грешки правите и колку тие грешки ве чинат? PANTHEON DMS (Document […]

4

Како да се оптимизира соработката помеѓу сметководствените услуги и претприемачите

Денешната тема за која пишуваме е за соработката помеѓу претприемачите и сметководителите. Клучот за успехот со сметководствените услуги е дефинитивно специјализација и нудење додадена вредност што ги надминува само рутинските сметководствени задачи. Во нивната работа, сметководствените организации и компании наидуваат на големи количини на документација и податоци кои се важни за успешно работење. Како да […]

5

Запознајте го проектот #pantheonathome

Ајде сите мрежно да се поврземе со PANTHEON    Ви препорачуваме по една PANTHEON вежба неделно за редовно да ја одржувате вашата кондиција :). Го избравме секој четврток за нова вежба. Доколку работите напорно и ги практикувате вежбите, ќе го зголемите интензитетот на вежбите до летото. До лето, сите ќе бидеме PANTHEON фит и „дигитално […]

6

PANTHEON конференција: Дигитализација 2019

Позади нас е уште една успешна PANTHEON конференција која се одржа на 14ти мај во хотел Мериот, Скопје.  Целта на конференцијата беше да се истакнат актуелните иновации во областа на законодавството, претприемништвото и економијата, како и иновациите кои се носители на дигитализацијата практично применети во PANTHEON. Конференцијата ја отвори ТВ водителката Елена Митева, каде го […]

7

Како до ефикасен попис?

Со цел пописот да ни помине како што треба низ целата година, ние треба да го контролираме излезот и снабдувањето на залихите, така што нема да дојде до проблем во самиот процес. Лицето кое ги прима производите мора да изврши и физичка проверка со цел вистински да се убеди дека тоа се вистинските производи. Сите […]

8

Што е систем за управување со документи?

Систем за управување со документи во информатичка смисла е збир на компјутерски програми кои се користат за складирање на електронски документи и скенирани хартиени документи, како и за следење документи преку нивниот работен циклус. Систем за управување со документи или DMS – скратено од англискиот термин “Document Management System” служи за скенирање, управување (workflow) и […]

9

Културни разлики – колку се разликуваме а колку сме слични?

Ако некогаш сте работеле во следниве области како што е (Јадранскиот регион, поранешен Ју, регионот на Западен Балкан или како и да го викате сега), сигурно сте слушнале дека секој за себе тврди дека е специфичен и дека “нешто таму” што се работи, може да “помине” на овој пазар. Најчесто се во прашање нијанси, но […]